17.1.2010

Laskiaispullaa ja korvapuusteja


22.2.2009

Laskiaispullaa ja korvapuusteja.
  • 0,35 l maitoa
  • pala hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 100 g margariinia
  • noin 0,6 kg jauhoja
Täytteeksi sitten mansikkahilloa (Kotihippi ei tykkää vadelmista) ja kermavaahtoa.

Valmistus:
1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi
2. Liota hiiva maitoon
3. Riko kananmuna maidon joukkoon.
4. Lisää sokeri, suola, ja kardemumma sekä alusta mukaan vajaa puolet jauhoista
5. Anna seistä noin 15 min ennen kuin lisäät loput jauhot.
6. Vaivaa sula rasva taikinaan.
7. Anna kohota noin 30 min ajan.
8. Leivo taikina pulliksi, tästä taikinasta tuli neljä isohkoa laskiaispullaa ja 10 korvapuustia. Anna kohota pellillä vielä puolisen tuntia.

Ja osista korvapuusteja maun mukaan, kauli taikina levyksi, levitä levylle margista, sokeria ja kanelia. Rullaa kuin kääretorttu ja leikkaa pötkö vinottain (  /  \  /  \  ) paloiksi. Aseta pullat uuninpellille pitkä sivu alaspäin ja paina lyhyelle sivulle "kuoppa". Meillä ei tykätä niin paljoa tavallisesta pullasta, niin tein suurimmaksi osin korvapuusteja.

9. Voitele pullat munalla.
10. Paista 220ºC noin 15 minuuttia