31.1.2010

Missisippi mud pie

Leipuri vietti myös taannoin nimipäiviä, ja pienet leivokset oli paikallaan. Samaisesta Ruokasuosikkien Suklaa-kirjasta löytyi Missisippi mud pien resepti ja suurena suklaan ystävänä piti sitten kokeilla.


Ohje omiin näppeihin muokattuna näytti tältä:

pohja:
100g jauhoja
1 rkl oikeata kaakaota
75g voita
1 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
75g voita
100g ruokosokeria
2 kananmunaa
2 rkl oikeata kaakaota
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Koristelu:
1 dl kuohukermaa
suklaata vuoltuna ja palana
2 kpl säilykepersikkaa

Siivilöi jauhot ja kaakoa kulhoon, nypi voi joukkoon. sekoita sokeri ja kylmä veri kulhoon. Kääri taikina elmukelmuun ja laita noin vartiksi jääkaappiin lepäämään.

Kauli taikina jauhotetulla tasolla ja vuoraa sillä vuoat (vuoka). Peitä leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. (Herneiden tilalla käy hyvin esim makaronit, pavut tms.) Paista 190°c uunissa viitisen minuuttia, ota leivinpaperi ja herneet pois ja anna olla vielä hetki uunissa.

Täyte: Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa vähitellen joukkoon kananmunat ja kaakaojauhe. Sulata suklaa, vaahdota kerma ja sekoita kaikki varovasti keskenään.

Vähennä uunin lämpö 160 asteeseen, kaada täyte pohjille ja paista kunnes täyte kiinteytyy.

Anna tortun jäähtyä täysi, koristele ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Tästä annoksesta tuli 4-5 leivosta. Alunperin tein kirjan mukaisilla paistoajoilla ja pohjasta tuli kovaa ja kuivaa. Tähän ohjeeseen aikoja on vähennetty radikaalisti, joten kannattaa tarkkailla paistoaikoja ja kypsyyttä.

Ja jos totta puhutaan, ohje kuulosti paremmalta kuin lopputulos oli. Täyte oli kyllä hyvää mutta pohja ei. Pitää testata vielä uudemman kerran.