17.1.2010

Porkkanakakku


Viikonlopun kunniaksi Leipuri leipoi porkkanakakkua. Kotihippi raastoi porkkanat ja Leipuri hoiti muun osuuden. Porkkanakakku onnistui todella hyvin ja maistui älyttömän hyvältä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Leipuri kertoo itse kakun valmistuksesta:
Tässä ohjetta,  otin pohjan ohjeen ja muokkailin sitä pienemmäksi ja sävelsin itse päällysteen. Meillä ei tykätä makeasta, niin aika vähällä sokerilla mentiin taas.

Porkkanakakku

2 kananmunaa
125 g sokeria
3/4 dl öljyä
150g vehnäjauhoja
ripaus 
suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
200 g porkkanaraastetta
40 g hasselpähkinärouhetta


Kuorrute

30 g pehmennyttä voita
50 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, ja kaneli, kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Käytä sähkövatkainta ja pyöräytä sillä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 14 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä hieman, ennen kuin siirrät sen lautaselle.


Lämmitä voita hetki mikrossa jotta se on pehmeää. Sekoita voi, tomusokeri, tuorejuusto ja sitruunamehu keskenään ja levitä kakun päälle.

Tästä määrästä riitti pikkukakun ja neljän muffinssin verran. Tuli ihan lapsuus mieleen, äiti ei osaa leipoa oikein mitään, mutta lapsena muistan syöneeni todella hyvää porkkanakakkua.