23.1.2010

Suklaa-lime-leivokset


30.12.2009




Tapaninpäivänä tarjolla oli jauhot suussa-blogista bongatut suklaa-lime-leivokset. Tämä oli ihan parasta. Ja tein välipäivinä synttäreitä viettävälle työkaverillekin tästä sovelletun täytekakun, ja sekin maistui kaikille loistavasti.

Tässä ohje suoraan jauhot suussa-blogista ja suluissa taas omat muutokset:

Pohjana siis suklaabrownie-pohja:
150 g tummaa suklaata (100g)
250 g voita (150g)
3 1/2 dl sokeria (3 dl)
3 kananmunaa (2 kpl)
2 1/2 dl vehnäjauhoja (2 dl)
(1 tl leivinjauhetta)
  1. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  4. Lisää kananmunat yksitellen ja kokoajan sekoittaen.
  5. Lisää jauhot (ja leivinjauhe).
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  7. Paista 185°C noin 30 min. Anna jäähtyä hyvin.
(Kostuta pohja maidolla ja sivele sille kerros lime-curd-tahnaa)
Suklaamousse:
100 g tummaa suklaata / valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa (150g)
1 dl vispikermaa (tai Flora vispiä) (2 dl)
1 liivate

  1. Sulata suklaa.
  2. Vaahdota vispi.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto ja hieman jäähtynyt sula suklaa.
  4. Pehmennä liivate kylmässä vedessä.
  5. Lisää liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää neste koko ajan sekoittaen suklaavaahdon joukkoon.
  6. Levitä mousse tasaisesti pohjan päälle ja hyydytä kylmässä. (Hyydytin yön yli tässä vaiheessa)
Sitruunamousse:
0,5 dl Lemon curdia (3 isoa rkl Lime curdia)
2 dl Flora vispiä (2 dl kuohukermaa)
(50g maustamatonta tuorejuustoa)
4 rkl sitruunamehua (3 limen mehu)
1-2 liivatetta

  1. Vaahdota vispi.
  2. Sekoita vaahdon joukkoon lemon (lime) curd ja puristettu sitruunamehu.
  3. Pehmennä liivate kylmässä vedessä.
  4. Lisää liivate pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää neste koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  5. Levitä mousse tasaisesti suklaakerroksen päälle ja hyydytä kylmässä.
Leikkaa levy leivospaloiksi ja koristele. Siistit leikkuujäljet saa kun pesee veitsen joka välissä kuumalla vedellä ja kuivaa sen hyvin.
Tästä tuli uusi suosikki kyllä.



Kotihippi kommentoi: "Todella maistuva leivos! Taistelee ehdottomasti Caipirinha-kakun kanssa maukkaimman kakun tittelistä".