17.1.2010

Voileipäkakkua vappujuhliin


2.5.2009
Väänsin myös elämäni ensimmäisen voileipäkakun vapuksi, Ullan unelman kreikkalaisen voileipäkakunohjeella. Pieniä muutoksia, kun kurkkusalaatti ei kuulu suosikkeihin.

Tässä Ullan ohje ja muutokset mitä tein suluissa:

27 kpl vaaleaa paahtoleipää (18 palaa vaaleaa ja 9 tummaa paahtoleipää)

täyte 1:
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienittynä
  • ½ dl punasipulia silputtuna
  • ½ dl tuorekurkkua pienittynä
  • 200 g tomaatti- basilika tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
täyte 2:
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g kurkkusalaattia (ei ollenkaan)
  • 250 g maitorahkaa
  • (oliiveja silputtuna)
  • (sitruunan mehua)
  • (mustapippuria)
kostutus:
  • 4 dl maitoa
kuorrutus:
  • 200 g oliivi- tuorejuustoa Philadelphia (200g tomaatti-oliivi tuorejuustoa)
  • 1 dl majoneesia (2 dl majoneesia)
koristelu:
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • jäävuorisalaattia
  • mustia kivettömiä oliiveja
  • kirsikkatomaatteja
  • tuorekurkkusiivuja
  • punasipulia
  • herneenversoja
  1. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta tuorekelmun päälle 9 kpl 3 x 3. Kostuta leivät.
  2. Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte 1 leipien päälle.
  3. Aseta uusi leipäkerros päälle, kostuta.
  4. Levitä täyte 2 leipien päälle, laita viimeinen leipäkerros päälle ja kostuta.
  5. Kääri kelmut kakun ympäriltä päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan ainakin muutamaksi tunniksi.
  6. Sekoita kuorrutteen ainekset sekaisin ja levitä paletilla kakun päälle.
  7. Koristele kakku ja herkuttele!
Kotihipin kommentteja: "Vaikka itse en mikään kovin suuri voileipäkakkujen ystävä olekaan, niin hyvältähän tämä maistui. Johtuisiko lievä vastustukseni voileipäkakkuja kohtaan siitä, että usein ne tungetaan liian täyteen kaikkea mahdollista? Tämänkin kakun täytteitä hieman arvottiin tekovaiheessa, mutta lopputulos oli kyllä mainio."

Kakku maistui kaikille ja muutamiin juhliin pukkasi varauksia uusista kakuista.
Ja tältä se sitten näytti: