31.12.2010

Suklaa-Boysenmarjakakku

Leipurin vaari tuli joulupäivänä aterioimaan ja lipeäkalan jälkeen maistui suklaa-boysenmarjakakku. Ensin piti tehdä Pampulan reseptillä mustaherukka-suklaakakku, mutta tästä maasta oli mustaherukat loppuneet (tai ainakin siitä kaupasta missä leipuri vieraili). Joten boysenmarjaa, ja hyvin toimi näinkin. Koristelu onkin hyvin samantyyppinen kuin aikaisemmassa Pikkujoulukakussa. Mut possuja jäi silloin yli, niin tässä oli helppo hyödyntää.



Pohjana oli erilainen suklaakakkupohja, tehtynä kolmasosamitoilla. Tästä tuli minikakku, halkaisija ehkä 14 cm.

Suklaatäyte

100g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
ripaus tomusokeria.

Sulata suklaa, vaahdota kerma. Sekoita ranskankerma, kermavaahto ja sokeri, lisää suklaa tähän ja kippaa vuokaan.

Anna hyytyä muutama tunti.

Boysenmarjatäyte

1,5 dl boysenmarjoja
100 g tuorejuustoa
1/2 dl kermaa
2 liivatetta
tomusokeria maun mukaan.

Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma, lisää siihen tuorejuusto ja marjat.  Kuumenna tilkka marjamehua/vettä, sulata liivatteet siihen, ja lisää liivate täytteeseen. Kippaa suklaatäytteet päälle ja tasoita. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Possut ja kuusi sokerimassaa.