8.1.2011

Tarte tatin

Hipin ja Leipurin ranskalaisen ruoan ilta sai arvoisensa päätöksen. Ruoaksi nautittu sipulikeitto ja juustoknöllit eivät oikeastaan olisi enää antaneet tilaa jälkkärille, mutta kun nyt oli jo kerran aloitettu niin olihan tälle annettava mahdollisuus. Leipuri, joka ei oikeastaan pidä omenapiiraasta, tai omenasta ylipäätänsä missään lämpimässä muodossa, joutui nöyrtymään tarte tatinin edessä. Karamellisoidut omenat ja rapea voitaikinakuori on täydellinen yhdistelmä, joskin aika makea kruunu aterialle.

3 omenaa
100 g voita
1,5 dl sokeria

2 levyä valmista voitaikinaa

ruokokidesokeria
kanelia

Kuori omenat, pilko sopiviksi aloiksi. Sulata voi ja sokeri uuninkestävällä pannulla matalalla lämmöllä. Lado omenat pannuun. Anna omenoiden karamellisoitua, lisää lämpöä pikkuhiljaa jos mitään ei näytä tapahtuvan.  Meillä aikaa karamellisoitumiseen kului n. 20 min, mutta kannattaa olla tarkkana ettei sokeri pala.

Kauli voitaikin hieman pannua suuremmaksi levyksi. Kun omenat ovat karamellisoituneet, ripottele päälle vähän ruokokidesokeria ja kanelia ja asettele taikinalevy päälle.

Laita pannu 180°c uuniin n. puoleksi tunniksi. Ota piiras uunista, anna jäähtyä hetki ja kumoa tarjoilualustalle.

Ruma, mutta suussasulava.