20.3.2011

Ding Dong, Ring Ding tai King Don

Ihan vaan sunnuntain kunniaksi leipuri löysi itsensä kuuntelemassa Tshaikovskia ja haaveilemassa itse paahdetusta müslistä ja suklaaleivoksista. Ei kuulosta lainkaan hullummalta joten no mikä ettei.

Müsliä olen paahdellut ennenkin Voisilmäpelin Eevan ohjeilla ja sovellellut sitä tarjouksien ja tunnelmien pohjalta. Ei tässä oikein voi mennä pieleen kun tietää vielä müslin riittävän seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Tää on kaiken vaivan arvoista.




Sitten ne leivokset. Beantown Baker on ennenkin herättänyt inspiraation eikä tälläkään kertaa pettänyt. Nämä näköjään suurtakin nimikiistaa herättäneet Ding Dong, Ring Ding tai King Don -leivokset on jotain amerikkalaista herkkua josta en ollut ikinä kuullutkaan. Joten siitä sitten. Alkuperäisestä ohjeesta jäi jäljelle ainoastaan tuo kreemi (?). Pohjaksi extra-chilinen suklaakakku ja sydämeksi kreemin kaveriksi appelsiinimarmeladia ja päällys suklaa-ranskankerma-kuorrutetta.



Pohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl chiliä (maun mukaa)
2 keltuaista
1,25 dl sokeria
2 valkuaista

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä suklaavoi-keltuaisvaahtoon, lisää kuivat aineet ja kääntele viimeisenä valkuaisvaahto sekaan.

Paista 180°C n.30 min. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi. Jäähdytä pohja ja valmista sillä aikaa kreemi ja kuorrute.

Kreemi:
1 valkuainen
1/4 dl sokeria
1 rkl hunajaa
1/2 tl vaniljaa tai vaniljatangon siemenet.
2 tl vettä

Mittaa lasi- tai metalli astiaan kaikki aineet ja vatkaa sähkövatkaimella vesihauteesa 6-7 minuuttia, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.

Suklaakuorrute:
1/2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
3 rklo ranskankermaa

Sulata suklaa ja kerma kattilassa, anna jäähtyä ja sekoita ranskankerma joukkoon.

Kokoa leivokset:
Leikkaa pohja annospaloiksi. Koverra keskelle pieni kuoppa, ja laita sinne appelsiinimarmeladia ja kreemiä. Kuorruta leivokset suklaalla ja koristele. Makujen kannattaa antaa tasautua tovi.