20.11.2011

Paras sienipiirakka

Tää ennenkin blogissa esillä ollut sienipiirakka on kyllä yksi parhaimmista sienipiirakoista. Tällä kertaa thanksgiving-illalliselle lähti mukaan suppilovahveroversio.



Isoon piirakkavuokaan:

Pohja:
150 g voita
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,25 dl kylmää vettä
suolaa

Täyte:
200g sieniä puhdistettuna
1-2 punasipulia
100 g parmesania
70 g gorgonzola sinihomejuustoa
timjamia
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
200 g creme fraichea
1,5 dl maitoa

Tee pohja; nypi voi ja jauhot, lisää vesi ja suola. Laita jääkaappiin odottelemaan.
Paista kanttarellit ja sipuli, mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaani, kuutioi sinihomejuusto. Levitä pohja vuokaan, lisää täytteet. Sekoita munat, creme fraiche ja maito (mausteita maun mukaan), ja lisää se piirakkavuokaan.
Paista n. 225°C (kaasu 5) 30-40 min, kunnes piirakka saa väriä  ja munamaito hyytyy.