5.11.2011

Täydellinen juustokakku

New york cheese cake edustaa mulle täydellistä juustokakkua. Se on täyteläinen ja samalla raikas, kermainen mutta sitruunaisen kirpeä, yksinkertaisuudessaan nerokas kakku. Sotke aineet yhteen ja anna uunin hoitaa loput.


Pohja:

Puoli pakettia Digestive-keksejä
180g voita
2 tl kanelia

Täyte:

2 rs tuorejuustoa Philadelphia
1/2 dl ruokosokeria
2 kananmuna
3 rkl raastettua sitruunan kuorta (oman maun mukaan)
3 tl vaniljasokeria
1 prk (150g) ranskankermaa

Kuorrutus:

1 prk (150g) ranskankermaa
1 rkl ruokosokeria
2-3 tl sitruunanmehua

Kuumenna uuni 175°c.
Aloita pohjasta; murskaa keksit kaulimella muovipussissa, sulata voi, sekoita murut ja kaneli voihin. Painele seos vuoan (halk. 18cm) pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuustoa kulhossa kunnes se notkistuu, eli 1-3 min. Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää kananmunat ja jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Lisää massaan sitruunan kuori, vaniljasokeri ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada massa vuokaan ja laita uuniin. Paista n. 45 min, käännä lämpö pois ja anna kakun paistua jälkilämmössä luukku hieman raollaan vielä tunti.
Jäähdytä kakku.

Tee kuorrutus. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Laita kelmu vuoan päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.