15.1.2012

Uusi yritys

Siitä on jo melkein vuosi kun yritin ekaa kertaa tehdä suklaafondanttia. Silloin se jäi liian raa'aksi ja maistui kakkutaikinalta. Nyt tuunattiin paistoaika minuutin pidemmäksi ja heitettiin sekaan lusikankärjellinen Intiasta saatua chiliä, niin johan homma alkoi luistaa. Täyteläistä, juuri sopivan kypsää ja valuvaa ja pieni polte jälkimaussa. Aika hyvä.



Neljä annosta:

50 g tummaa suklaata
50g voita
2 munaa
3/4 dl hienoa sokeria
1/2 dl jauhoja
(teelusikan kärjellinen vahvaa chilijauhetta)

Kuumenna uuni 220°C (Kaasu 5) Sulata suklaa ja voi varovasti kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti lastalla. Kaada suklaa-voiseos ohuena nauhana joukkoon. Kaada taikina annoskippoihin ja paista 11 min. Älä avaa luukkua paiston aikana, ettei lässähdä.


Joulutähteä ei olla ihan vielä raaskittu laittaa varastoon odottamaan ensi joulua