6.2.2012

Sitruunajäädyke mansikkakastikkeella

Jäädyke on sorbetin ja jäätelön välimuoto. Jäätelöhän on kermapohjainen jäädytetty jälkiruoka ja sorbetti on kermaton sokeriliemipohjainen jälkiruoka. Jäädyke on taas sitten sorbettityyppinen, mutta siihen on lisätty häivähdys kermaa.

Hippi teki jäädykettä salaatin ja risoton jälkiruoaksi. Tämäkin on Jamien resepti.

Kuudelle:

200 g sokeria
2 dl vettä
2 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 iso ruokalusikallinen mascarponejuustoa

Laita matala astia (halk. n. 20-25 cm) pakastimeen jäähtymään. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja hauduta n. 5 min. Ota kattila levyltä kun seos on kirkasta ja siirappimaista. Anna jäähtyä n. 15 min.
Lisää joukkoon sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Lisää mascarpone ja sekoita voimakkaasti. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.

Kaada seos jäähdytettyyn astiaan ja pane se takaisin pakastimeen. Odota tunti ja sekoita seos tasaiseksi. Jatka sekoittamista tunnin välein seuraavan kolmen tunnin ajan, jonka jälkeen jäädykkeen pitäisi olla valmista. Jäädyke säilyy pakkasessa pari päivää kelmulla peitettynä.

Mansikkakastike:

pieni pakasterasiallinen mansikoita
sokeria
cointreauta
sitruunamehua

Muussaa mansikat sauvasekoittimella. Lisää muut aineet ja maista.

Tarjoile sorbetin kanssa.