8.7.2012

Valtava mansikka-raparperikakku

Tai no, mun mittakaavassa valtava. Kakku meni työkaverin projektin päättäjäisiin, jossa vieraita oli arviolta 45 kpl. Kakku sisälsi raparperitäytettä ja tuoreita mansikoita. Päälle tuli sokerimassasta tehty klaffi vähän ennen tarjoilua.



Kakkupohja:

15 kananmunaa
8,5 dl sokeria
4 dl perunajauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl levinjauhetta

Nokare voita

Voitele vuoka, jauhota halutessasi. Kuumenna uuni 180°C (Kaasu reilu 3). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi lout aineet joukkoon ja sekoita huolellisesti nuolijalla. Paista n.60 min. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Anna jäähtyä, kippaa alustalle ja laita jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

Täyte:

5 dl raparperihilloa
3 rs tuorejuustoa
1 l kermaa
5 liivatetta
tuoreita mansikoita

Kostutukseen mansikka-raparperisiideriä.

Halkaise pohja kolmeen osaan. Laita pohja vuokaan ja kostuta alimmainen pala siidrillä. Laita liivatteet likoamana kulmään veteen. Vatkaa kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja raparperihillo. Kuumenna tilkka siideriä kiehuvaksi ja liota pehmenneet liivatteet siihen. Lisää seos ohuena nauhana raparperiseokseen. Lado mansikoita haluamasi määrä pohjan päälle ja puolet raparperitäytteestä. Lisää seuraava kerros samalla tavalla. Kostuta myös päällimmäinen levy ja peitä koko komeus kelmulla. Laita kakku jääkaappiin tasoittumaan seuraavaan päivään.

Strategiset tiedot on sutattu

Päälle:

1,2 l kermaa
lakuja
mansikoita

Vatkaa kerma osissa. Ensin 7 dl, ja levitä vaahto kakun päälle. Laita lakut paikoilleen. Vatkaa loput kermasta ja pursottele. Laita mansikat paikoilleen.