13.8.2012

Juustokeittoa ja yrttikrutonkeja

Tän postauksen oivallus ei ole niinkään tuo juustokeitto, vaikka sekin oikein maittavaa olikin, vaan krutongit. Miksi en ole tajunnut tehdä niitä itse? Vähän öljyä, voita, leipää ja yrttejä, paistetaan rapeaksi pannulla. Taivaallista.


Mutta tässä myös juustokeiton resepti, reilu kolme isoa lautasellista:

5 dl vettä
Kasvisliemikuutio
1/2 pkt voimakasta koskenlaskijaa
75 g emmental-raastetta
1 dl ruokakermaa
3 reilua teelusikallista maizenaa
persiljaa
mustapippuria

Kiehauta vesi ja lisää sihen lieminkuutio. Paloittele koskenlaskija ja lisä keittoon. Anna kiehua hiljalleen ja hämmentele kunnes juusto on sulanut. Lisää kerma ja emmentalraaste pikkuhiljaa sekoitellen joukkoon. Sekoita suuruste vesitilkkaan ja lisää keittoon kun kaikki juusto on sulanut ja keitto on sileää. Kiehauta. Lisää silputtua persiljaa ja muutama kierros mustapippuria.

Tarjoile krutonkien kanssa.