14.8.2012

Tarjoilija, keitossani on päärynä! eli parsakaalikeittoa, päärynää ja sinihomejuustoa

Tästä ruoasta näin joskun kuvan jossain, ja se jäi alitajuntaan huutamaan, että "Parsakaalia! Päärynää! Sinihomejuustoa!", joten pakkohan se oli toteuttaa. Omituinen ajatus mutta oikeinkin maukas lopputulos.

Päivitys 16.8.2012; Gordon Ramsayltahan tämä resepti taisi olla alunperin.



Parsakaalikeitto päärynällä, sinihomejuustolla ja mantelilastuilla,
keittoa kolmelle, lisukkeet kahdelle:

n. 500 g parsakaalia
2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
voita/öljyä
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
Mustapippuria
(suolaa)

Päärynä
voita paistamiseen
50g sinihomejuustoa
mantelilastuja

Irroita nuput parsakaalista, kuori varsi ja paloittele. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa, lisää vesi, liemikuutio ja parsakaalit. Keitä kaalit kypsäksi (n 15 min), valmistele lisukkeet sillä aikaa. Soseuta keitto, lisää kerma ja kiehauta. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Paahda mantelilastut. Kuori ja halkaise päärynä, ota siemenkota pois. Paista nopeasti voissa pannulla ja lisää puolikas keiton päälle lautaselle. Murusta sinihomejuusto päälle ja halutessasi paahdetut mantelilastut.

Hippi on potenut rajua flunssaa, niin joudutte tyytymään taattuun kännykkäkameralaatuun valokuvien osalta.