27.8.2012

Tuorehernerisottoa, pistaasipestoa ja vuohenjuustoa

Tuorehernerisotto on parhaimmillaan kun kotimaiset, ihanat, vaaleanvihreät ja makeat herneet ovat tulleet kauppoihin. Tämä meni meiltä tänä vuonna hieman ohi, niin nyt tyydyttiin pakasteherneiden ja tuoreiden sekoitukseen.



4:lle

1 sipuli
voita
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoiviiniä
n. 1 l kasvislientä
200 g herneitä
parmesania
suolaa
pippuria

vuohenjuustoa

Pistaasipesto:

basilikaa
pistaaseja
parmesania
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Pilko sipuli, kuullota voissa. Lisää riisit ja kuullota kunnes riisit ovat läpinäkyviä. Lisää viini ja anna kiehua kokoon. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, niin että edellinen imeytyy riisiin ennen seuraavan lisäämistä. Jatka kunnes risotto on lähes kypsää. Lisää herneet ja parmesanraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee pesto: muussaa kaikki aineet keskenään, tarkasta maku.


Kokoa annos, risottoa, grillaa vuohenjuusto tohottimella (tai uunissa) ja lisää pestoa maun mukaan.