26.10.2012

Neljän suklaan kurpitsapiiras

Kuvittele, ei vain suklaa, ei vain tuplasuklaa, ei triplasuklaa vaan neljän (!) suklaan kurpitsapiiras. Ja kyllä, se oli juuri niin hyvää kuin ajatteletkin. Ja täyttävää.
Alkupeärisresepti on Martha Stewartilta. Mutta Marthalla oli vain kolme suklaata.



Neljän suklaan kurpitsataivas

Pohja:
16 digestivekeksiä
3 reilua rkl voita
1 tl kanelia
2 tl fariinisokeria

100 g 70% suklaata

Täyte:

170 g tummaa suklaata (55% vos olla hyvä, me kätettiin fazerin tummaa ja sekin oli hyvä)
350 g kurpitsasosetta
2 dl kuohukermaa
2 rkl fariinisokeria
3 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3/4 tl kanelia
3/4 tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl neilikkaa

2 palaa maitosuklaata
2 palaa valkosuklaata

Tee ensin pohja. Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keksi murskaan kaneli ja fariinisokeri ja sitten voi. Painele seos vuoan (n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Paista 180°C (Kaasu 3) 8-10 min. Paloittele suklaa ja laita palat pohjan päälle. Laita vielä minuutiksi uuniin niin että sulkaa sulaa pohjan päälle. Tasoita suklaa pohjalle ja reunoille. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa täyte.

Sulata suklaa, sekoita kaikki muut aineet kulhossa. Lisää sula suklaa joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle ja paista 160°C (Kaasu 1-2) n. 55-60 min, kunnes täyte on hyytynyt, mutta höllyvää vielä. Anna jäähtyä kokonaa, ja laita piiras sen jälkeen vielä jääkaappiin useaksi tunniksi. Yön yli on hyvä, meillä oli 4 tuntia ja sekin riitti juuri ja juuri.

Sulata suklaapalat erikseen ja koristele piiras niillä.