5.11.2012

Rosoinen omenakakku

Afrikka oli kaunis, lämmin ja hehkuva, mutta myös kurja, aggressiivinen ja pimeä. Työmatka oli kokemus vailla vertaa, oli hienoa nähdä maailman molemmat puolet. Ja ehkä osaan arvostaa taas piirun verran enemmän etuoikeutettua ruokabloggarin elämää, kun toiset taistelevat maniokkipalan eteen henkihieverissä. Ja ei, en koe huonoa omaa tuntoa, mutta mietin miten juuri minä voin auttaa maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Ja teen oman osani siinä, toivottavasti sinäkin.

Pieni kylä keskellä Afrikkaa
Markkinat
Proteiinia: Toukkia, termiittejä ja torakoita
Öljy- ja kastikekauppias
Loputtomiin viidakkoa

Äidin synttäreille tein rosoista omenakakkua, josta tuli piiras kakkuvuoan hajoamisen takia.

Alkuperäisessä reseptissä oli myös kaakaota, mutta vaihdoin sen vaniljaan. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös öljyä, mutta unohdin sen kokonaan.

Näin minä sen tein:

3 kananmunaa
100 g fariinisokeria
100 g vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 vaniljatangon siemenet
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta (tai neilikkaa, inkivääriä, muskottia ja kanelia)
1 tl inkivääriä
300 g omenaa kuorittuna ja paloiteltuna

Koristeeksi teelusikallinen tomusokeria ja toinen kanelia. Tarjoiluun vaniljakermavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Kuori ja paloittele omenat. Yhdistä kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (vähintään 5 min). Yhdistä kuivat aineet vaahtoon varovasti nuolijalla käännelleen. Lisää omenat ja sekoita varovasti.

Paista 180°C (Kaasu 3) n. 35 min. Anna jäähtyä, ja koristele kanelilla ja tomusokerilla, tarjoa vaniljakermavaahdon kera.