27.1.2013

Mustikkarahkaa ja kardemummacrumblea

Taannoisen MC-illan blinit kaipasivat jotain helppoa jälkkäriä, mikä mielellään hyödyntäisi pakkasen ruhtinaallisia marjavarastoja. Miten tänä vuonna ne onkin jäänyt näin vähälle käytölle, viime vuonna marjat loppuivat auttamattomasti kesken.

No mutta se jälkkäri. Jotain helppoa, kevyen tuntuista ja kuitenkin joku ajatus pitäisi olla taustalla. Päädyimme hyvin perinteiseen mustikkarahkaan, mutta paistoimme päälle kardemummacrumblen, niin annoksessa olisi jotain rapeaakin.

Ja se juju, no yllättäen kardemumma ja mustikka sopivat yhteen oikeinkin mainiosti.


4-6 annosta

Crumble:

20 g jauhoja
20 g mantelijauhoja
20 g hienoa sokeria
20 g voita
pari hippua suolaa
1-2 tl kardemummaa

Hiero kaikki aineet muruksi. Paista 180°C (Kaasu 3) n. 10 min, sekoittele välillä ja vari ettei muru pala. Jäähdytä.

Rahka:

2 dl rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 dl mustikoita (säästä muutama koristeluun)
Vaniljasokeria

Vaahdota kerma, lisää rahka ja sekoita, kääntele mustokat joukkoon ja makeuta maun mukaan. Annostele kippoihin, ja laita päälle crumblea ja mustikoita.