29.1.2013

Naisen suudelma

Keittokirjahaaste etenee, ja nyt haimme keittokirjasta helpon reseptin sunnuntai-jälkkäriksi. Nämä olivat vähän kuin lusikkaleipiä, mutta suklaatäytteellä. Tämä ohje löytyi Mmm suklaa...-kirjasta.
Uskallanko edes myöntää, että löysin vielä yhden keittokirjan hyllystä, ja taisi alennusmyynnistäkin yksi kirja tarttua matkaan...


8 pikkuleipää

165 g voita
0,6 dl sokeria
1 keltuainen
60 g mantelijauhetta
1,6 dl vehnäjauhoja
25 g tummaa suklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja sekoita. Sekoita jauhot joukkoon. Muotoile taikinasta pallo ja laita taikina kelmun sisällä jääkaappiin vetäytymään pariksi tunniksi.

Jaa taikia osiin ja pyörittele palloiksi. Paista 160°C (Kaasu 2) n. 25 min. Jäähdytä. Sulata suklaa ja hosta lusikallinen suklaata joka toisen keksin pohjalle. Nosta toinen keksi kanneksi. Jos suklaa valuu ja sottaa, niin sitä kannattaa jäähdyttää jääkapissa ettei se olisi niin valuvaa.


Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio&Olio - yksinkertaisen pastan A&O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Uudet:
Bistro - Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä