9.1.2013

Sametinpehmeä kukkakaalikeitto

Keittokirjahaasteen ensimmäinen osa suoritettu. Tai melkein. Löysin kätköistä vielä kolme (3!) keittokirjaa lisää. Selailin tätä K-Supermarkettien ohjelehdykkää sillä periaatteella että sen voisi heittää pois kokonaan jo ennen ensi vuoden vaihdetta. Mutta kuinka ollakkaan, päähän jäi kuitenkin pyörimään ajatus kukkakaalikeitosta. Tämä ohje on ihan omasta päästä, mutta tuo krutonki-kananmunahässäkkä on lähes ohjeen mukaan, niin ehkä tämä lasketaan suoritetuksi. Ja ajatus kukkakaalikeitosta on kyllä vihkosen ansiota.



Tästä tuli viisi isoa lautasellista ja vähän jäi ylikin.

Näin se meni:

500g kukkakaalia
200 g perunaa
1 sipuli
pätkä purjoa
1 kasvisliemikuutio
vettä
loraus kermaa
Auran pehmeää juustoa
nokare voita / tilkka öljyä
suolaa ja pippuria

1 kananmuna
pari palaa leipää
nokare voita
suolaa ja pippuria

Paloittele sipuli ja kuullota se voissa/öljyssä isohkossa kattilassa. Paloittele kukkakaali ja kuori perunat. Kuutioi perunat paloiksi, niin kypsyvät nopeammin. Pätkäise purjo muutamaan osaan. Kippaa vihannekset kattilaan, peitä vedellä niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio joukkoon. Kiehauta vihannekset kypsäksi. Keitä kananmuna kovaksi. Kun vihannekset ovat pehmeitä, voit kaataa keitinvettä hieman talteen, jolla voi säädellä keiton paksuutta. Soseuta sauvasekoittimella ihan tasaiseksi. Lorauta tilkka kermaa joukkoon sekä aurajuusto. Kiehauta ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos keitto tuntuu liian paksulta, voit tässä vaiheesa ohentaa sitä talteen ottamallasi kasvisliemellä.

Kuutioi leipä krutonkeja varten ja paista ne rapeaksi voissa. Muussaa kananmuna, ja sekoita se rapeiden krutonkien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele keiton päälle juuri ennen syömistä.



Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio&Olio - yksinkertaisen pastan A&O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
Uudet:
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat