22.1.2013

Tiistai-illan blinit

Tavallinenkin tiistai voi muuttua juhlaksi kun kutsuu ystävät katsomaan Masterchefin aloitusta, ja miettiessämme illan tarjoiluja päädyimme blineihin. Niitä tulee aika harvakseltaan kotona ihan kahdestaan tehtyä, mutta pienellä porukalla niitä on kiva mutustella. Meillä ei ole mitään vakio-ohjetta, joten kaivelin Internetistä parhaiten omiin näppeihin sopivan bliniohjeen.

Meidän blinit tarjoiltiin punasipulisilpun, smetanan ja merilevämädin kanssa. Jos kohdalle sattuu venäläisiä tai virolaisia elintarvikkeita myyvä kauppa, kannattaa blini-iltaa varten napata mukaan happukooria, on paljon maukkaampaa kuin suomalainen smetana. Lisäksi oli hunajaa ja cocktailkurkkuja ja jälkkäriksi mustikkarahkaa kardemummacrumblella. Siitä ohje myöhemmin.



Blinit Hans Välimäen ja Suolaa ja Hunajaa-blogin mukaan

Ohjeen mukaan 12 kpl, meillä tuli reilusti enemmän

Vaihe 1

5,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
3/4 dl smetanaa
250 g tattarijauhoja
115 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 keltuaista

Vaihe 2

2 valkuaista
1 dl lager-olutta

Lämmitä maitoa hieman, liuota hiiva maitoon. Sekoita kaikki ensimmäisen vaiheen aineet kulhossa ja jätä pöydälle seisomaan vähintään kuudeksi tunniksi.
Ennen paistamista sekoita olut taikinaan ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne varovasti taikinaan.

Paista (kirkastetussa) voissa blinipannussa letut kypsiksi ja rapeiksi.