3.3.2013

Perunapizzaa!

Keittokirjahaaste eteni taas yhden harppauksen, kun teimme tässä muutama päivä sitten pizzaa Jamie Oliverin "Jamie Italiassa" -kirjan ohjeella.

Kirjasta löytyy monia eri vaihtoehtoja pizzan täytteeksi, mutta tällä kertaa päädyttiin hieman erikoisemmalta kuulostavaan vaihtoehtoon; perunaa, mozzarellaa, rosmariinia ja tomaattia.




Tällä ohjeella tulee pari pellillistä maukasta perunapizzaa.

Ensin pizzapohja:

n. 8 dl vehnäjauhoa
n. 2 dl durumjauhoa
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
vajaa 1 rkl sokeria
n. 4 dl haaleaa vettä

Sekoita kulhossa jauhot, suola sekä kuivahiiva. Kaiva jauhojen keskelle kuoppa, ja kaada sinne haalea vesi, johon on sekoitettu vajaa ruokalusikallinen sokeria. Ala sekoittaa haarukalla jauhoa veden sekaan, kunnes seos alkaa sakeutua ja olla liian raskasta haarukalla sekoitettavaksi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai koneella n. 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja pehmeää. Anna nousta huoneenlämmössä vähintään 15 minuuttia.

Tomaattikastike:

neitsytoliiviöjyä
1 valkosipulin kynsi
puoli nippua tuoretta basilikaa
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
suojaa ja pippuria

Leikkaa valkosipuli pieniksi paloiksi. Kaada kattilan pohjalle oliiviöljyä ja laita valkosipulit joukkoon ja kypsennä varovasti hetken aikaa. Lisää sitten säilyketomaatit ja pieniksi riivityt basilikan lehdet sekä hieman suolaa ja pippuria. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Murskaa tomaatit sileäksi seokseksi, maistele ja mausta tarpeen mukaan lisää.

Täytteet:

muutama keitetty peruna
kourallinen rosmariininlehtiä (tai kuivattua rosmariinia)
timjamia
loraus neitsytoliiviöljyä
pieni tilkka sitruunamehua
mozzarellaa
suolaa ja pippuria

Perunat kannattaa keittää jo hyvissä ajoin etukäteen, jotta ne ehtivät jäähtyä ja leikkaaminen on helpompaa.

Kauli pizzapohja ja levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Sekoita kulhossa hienonnettu timjami, rosmariini, oliiviöljy, sitruunamehu ja hieman suolaa ja pippuria. Leikkaa keitetyt perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja pyörittele kulhoon sekoitetussa mausteseoksessa ja nostele perunat pizzan päälle. Jos mausteseosta jää yli, sitä voi nostella vielä perunoiden päälle ja muuallekin pizzan täytteeksi. Leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi ja lisää pizzaan. Paista 250 asteessa kunnes pohja on rapea. 





Ps. Eihän tästä tule mitään. Löysin kirjahyllyjen siivousprojektissa hyllystä vielä kaksi kirjaa...

Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio & Olio - yksinkertaisen pastan A & O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Bistro - Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Uudet:
Ruokasuosikit: Leivonta
Kasvisruokakeittokirja