9.3.2013

Suklaakakkua rosépippurilla

Myöhästyin hieman naistenpäivän vietosta, mutta eikö 9.3. ole ihan yhtä hyvä päivä viettää naistenpäivää? Joten suklaakakkua ja kuohuviiniä, kiitos!


Terästin suklaakakun rosépippurilla, ja siitä tulikin aika kiva pieni twisti perinteiseen suklaakakkuun. Omani paistui hieman yli, joten tarkkana kannattaa olla paistoajan kanssa. Mielummin alle kuin yli.


20 cm vuokaan ohueho kakku

160 g tummaa suklaata, vähintään 70%
80 g voita
80 g ruokokidesokeria
3 kananmunaa
2 rkl jauhoja
1 tl rosepippuria

Tomusokeria koristeluun ja kermavaahtoa tarjoiluun

Jauhota vuoka ja laita uuni kuumenemaan 180° (kaasu 3) Sulata suklaa kattilassa, lisää voi ja anna sulaa kokoajan sekoitellen. Lisää sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä hieman. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset taikinaan yksi kerrallaan kokoajan sekoittaen, lisää murskattu rosépippuri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne taikinan joukkoon varovasti. Paista 20-25 min ja anna jäähtyä vuoassa. Koristele tomusokerilla ja pippureilla, tarjoile kermavaahdon kanssa.