25.5.2013

Fisuhodari ja kesäranet

Tänään päätin, että Hippilä elää trendin aallonharjalla: Hodaripäivä! Koska lounasruokalani on tuhonnut suhteeni (ehkä ikiajoiksi) pakastealtaan soijatuotteisiin, piti hodarin väliin keksiä jotain muuta. Lähikaupassa oli ahvenet tarjouksessa ja ateria olikin melkein kasassa. Hodarisämpylät ja marinoidun sipulin tein tutulla ohjeella, sämpylän väliin tehtiin myös coleslaw varhaiskaalista ja siivutin brietä mausteeksi. Ahvenet pyörittelin korppujauhossa ja paistoin voissa. Tartarkastike ja vielä kesäranet kesäkurpitsasta, parsasta ja porkkanasta. Ihana ihana kesä.



Coleslaw:

1 dl majoneesia
Porkkanaa
Kaalia
1 tl ruusuviinietikkaa
1 tl sokeria

Tee majoneesi. Raasta porkkana ja kaali, lisää majoneesi, etikka ja sokeri. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.


 Tartarkastike:

1 dl majoneesia
1 Myrttisen suolakurkku
1 rkl kapriksia
2 rkl sitruunan mehua
pari tippaa tabascoa
1 tl dijon-sinappia
ripaus sokeria

Pilko suolakurkku ja kaprikset. Sekoita ne majoneesiin. Lisää mausteet, tarkasta maku. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa n. tunti ennen tarjoilua.


Majoneesi:

2 keltuaista
1 tl dijon-sinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 rkl (ruusuviini)etikkaa
3,5 dl öljyä
1 rkl lämmintä vettä

Sekoita mausteet keltuaisiin. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella ja lisää öljy tippa kerrallaan. Lopussa öljyä voi lisätä ohuena nauhana. Jos majoneesi on paksua, lisää ruokalusikallinen vettä ja sekoita.

Kesäranet:

2 porkkanaa
4 parsaa
Puolikas kesäkurpitsa
Kirveliä
Voita
Parmesania
Suolaa
Pippuria

Kuori porkkanat ja pilko ne tikuiksi.  Kuori ja paista parsat ja porkkanat kypsäksi voissa. Leikkaa kesäkurpitsa tikuiksi ja lisää pannulle puolessa välissä. Lisää suolaa, pippuria, parmesania ja saksi päälle vielä tujaus tuoretta kirveliä.