6.5.2013

Italialainen parsamunakas eli frittata con aspargi


Tänään jatkettiin keittokirjahaastetta ja hakusessa oli joku helppo ja nopea ruoka!

Tartuimme Saku Tuomisen, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden italialaiseen ruokakulttuuriin pureutuvaan Basta! -kirjaan ja tehtiin parsamunakas, eli Frittata con asparagi.


Alkuperäisen ohjeen mukaan tähän tulisi 6 kananmunaa ja 500 grammaa parsaa, mutta me laitoimme yhden munan vähemmän ja parsaa sen verran, mitä eiliseltä ruoalta jäi yli, olisiko ollut ehkä viisi kuusi parsaa. Ja eilen parvekkeelle rakennetusta yrttitarhasta hieman poimittiin sitruunatimjamia valmiin munakkaan päälle.

Sopivasti parsaa
Kourallinen parmenaaniraastetta
5 kananmunaa
suolaa
Sitruunatimjamia
voita/öljyä paistamiseen

Paista tai keitä parsat al denteksi. Kuivaa hyvin ja leikkaa sentin paloiksi.
Riko munat, lisää suola ja sekoita haarukalla. Sekoita parsat ja parmesaaniraaste sekaan.

Kaada seos pannulle (HUOM! Uuninkestävälle pannulle!) ja paista munakasta alhaisella lämmöllä.

Kun suurin osa seoksesta on hyytynyt, laita munakas uuniin ja paista grillivastuksen alla. Ota pois sitten, kun munakkaan pinta on hyytynyt. Älä kuitenkaan anna munakkaan ruskistua tai kuivua!

Hippi


Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio & Olio - yksinkertaisen pastan A & O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Bistro - Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja