19.5.2013

Mansikka-raparperipiirakka

Sunnuntain kunniaksi, pakastimen tyhjennykseksi ja työkavereiden iloksi leivoin tänään pakastimen antimista piirakkaa. Raparperia ja mansikkaa, mikäs sen parempaa. Tästä tuli pellillinen. Jos haluat oikeasti makeaa, niin lisää sokeria täytteeseen.


Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
3 dl pakastemansikoita
2 l raparperikuutiota
2 rkl perunajauhoja
4 dl kermaviiliä
4 dl maitorahkaa
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää suola ja jauhot ja sekoita muruksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina pellille, reijitä haarukalla ja paista 225°C (Kaasu 5) n. 10 min.
Kiehauta raparperit ja mansikat, siivilöi ylimääräinen neste pois. Sekoita perunajauho joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa kermaviili, rahka, munat ja sokeri. Levitä marjat ja täyte pohjalle ja paista piirakkaa n. 30 min (225°C kaasu 5) kunnes täyte on hyytynyt.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.