18.8.2013

Mustikka-sitruuna-mascarponepiirakka

Hippi kantoi  läjäpäin mustikoita kotiin tuossa yksi päivä, ja sunnuntain kunniaksi ne jalostuivat piirakan muotoon. Vähän sitruunaa, hitunen kardemummaa, kermaista mascarponea ja tuoreita mustikoita. Taitaa olla muuten kauden ensimmäinen. Ja osallistun myös ensimmäistä kertaa kuukauden ruokahaasteeseen tällä piirakalla, kun kerrankin näin sopivasti sattui.

Kuka silittäis mun pöytäliinat?

Mustikka-sitruuna-mascarponepiiras 24 cm vuokaan

Pohja:
125g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa

Täyte:
250g mascarponejuustoa
1 (luomu) sitruunan raastettu kuori
1 kananmuna
2 tl fariinisokeria
5 dl mustikoita

Valmista pohja ensin. Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne nuolijalla käännellen voi-sokeri-muna vaahtoon. Levitä taikina piirakkavuokaan, laita pohjan päälle leivinpaperi ja vaikka kuivia herneitä painoksi. Paista 200°C (kaasu 4) n. 10 min. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa juusto notkeaksi, pese sitruuna ja raasta kuori juuston joukkoon, lisää sokeri ja kananmuna ja kääntele mustikat varovasti täytteeseen. Tarkasta maku ja lisää halutessasi sokeria.
Ota pohja pois uunista ja painot pois pohjalta. Kaada täyte vuokaan ja paista n. 15 min, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa hieman jäähtyneenä.