26.8.2013

Savustettuja tomaatteja ja mozzarellaa


Tämän ruoan tarina lähti, mistäs muualta kuin tämän vuoden Teste of Helsingistä ja Smörin ihanasta annoksesta. Ostimme Hipin kanssa pallogrilliin sopivan savustusboksin kympillä ja mökkimatkan varrelta savustuslastuja laatikkoon. Aina ei tarvitse niin hifistellä ja silti tämä oli ehkä kesän parhaita grilliruokia. Smörin tapaan nokkos- tai mikä muutahansa -pesto sopisi täydellisesti kylkiäiseksi. Meillä tomaatit liittyivät siiklin, kylmäsavulohen, kanttarellikastikkeen ja tsatsikin kaveriksi. Ihan parasta.

Tuohon laatikkoon kuului sellainen kansi, jossa oli pieniä reikiä.

Savutomaatit mozzarellalla

Tomaatteja
Sokeria
Suolaa
Pippuria
Mozzarellaa

Valitse parasta mozzarellaa ja makeimmat tomaatit. Laita grilli tulille ja savustusboksi ritilän päälle. Halkaise tomaatit ja laita ne foliovuokaan. Ripottele jokaiselle puolikkaalle hyppysellinen sokeria. Nosta vuoka grilliin (joka ei saa olla liian kuuma, muuten tulee hiiltyneitä tomaatteja) kun savulaatokosta nousee savua ja laita grillin kansi kiinni. Anna tomaattien savustua n. 10 min. Avaa kansi ja rouhi suolaa ja pippuria tomaateille. Nosta jokaiselle tomaatinpuolikkaalle siivu mozzarellaa ja laita kansi vielä hetkeksi kiinni. Ruoka on valmista kun mozzarella on sulanut.

Tässä vielä asiaankuulumattomia syyskuvia mökiltä: