Jauhot suussa- Jonna väitti tätä maailman parhaaksi suklaamousseksi. Älä arvostele mun illallista kierroksen (muistatko? Lue täältä lisää) kolmannen kauden kokkausvuoron kolkuttaessa ovelle päätin testata ja tuunata jo nyt maailman parhaan seuraavalle tasolle. Hilloa, pähkinöitä ja hitunen suolaa.
Tuunattu suklaamousse kahdelle-kolmelle, ehkä neljällekin
80g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1 dl kermaa
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita huoneenlämpöinen suklaa ja keltuaiset. Kääntele ensin varovasti valkuaisvaahto suklaan joukkoon ja lopuksi kermavaahto. Laita mousse tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.
Hillo:
1 dl pakastemarjoja
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
Kiehauta vesi ja marjat. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Nosta tekeytymän jääkaappiin.
Kasaa annokset. Ensim suklaamoussea, sitten hilloa, ripottele päälle vielä pähkinärouhetta, suklaapaloja ja suolakiteitä (varovasti!).