30.9.2013

Tomaattinen linssikeitto

Muutama päivä sitten kirjoitetussa (lähes päättömässä) postauskessa mainitsin puolella sanalla linssikeitosta, joka porisi hellalla. Siitä kuoriutui varsin kelpo keitto, joka on riittoisaa ja edullista, ja helppo tehdä isommallekin porukalle. Alunperin sain ohjeen hyvältä ystävältäni, mutta hieman muokkailin ohjetta, lähinnä mausteiden kanssa. Monet yrtit sopiva tähän mainiosti, kuivana tai tuoreena.


Iso kattilallinen keittoa, joka täyttää vatsan ja paranee lämmitettäessä:

1,5 dl punaisia linssejä (raakoja)
5 dl vettä
500g tomaattimurskaa / paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
1 punasipuli
1 valkosipuli
1 tl chilitahnaa
1 tl sokeria
tilkka öljyä
oreganoa
kuivattua basilikaa
suolaa
pippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli, Kuullota ne kattilan pohjalla öljyssä,  lisää chilitahna (myös tuore ja kuivattu käy). Lisää vesi, huuhdellut linssit, tomaatti ja liemikuutio. Kiehauta ja anna keiton poreilla kannen alla kunnes linssit ovat kypsiä (n 15 min). Lisää mausteet ja maista. Tarjoile sellaisenaan, leipäpalan kanssa tai lisää nokare smetanaa tai ranskankermaa.