6.10.2013

Älä arvostele mun illallista; Nauriscarpaccio

Lauantaina vietettiin taas Älä arvostele mun illallista-iltaa ja kokkausvuorossa olin minä. Tällä kierroksella me arvottiin kaikille kolme raaka-ainetta joista menu piti muodostaa. Itselleni arpaonni heitti nauriin, salvian ja kahvin. Alkudrinkkinä tarjoilin Limoneto di Sorrento-likööriä ja kuohuviiniä, parilla mintunlehdellä höystettynä. Keittiön tervehdyksenä oli parmesania ja hunajaa.


Alkuruokana tarjoiltiin Iltasanomien sivuilta löytynyttä nauriscarpacciota, jota hieman yksinkertaistin kokkausaikatauluun sopivaksi. Tästä tuli alkupala kuudelle, ja jäi vielä aika paljon ylikin. Hieman aikaavievää, mutta todella maukasta.


Näin:

2 naurista
suolaa keitinveteen

Yrttimarinadi:
Puntti persiljaa
Puntti basilikaa
Puntti ruohosipulia
Suolaa
Pippuria
1 dl rypsiöljyä

Marinoidut tomaatit:
Kirsikkatomaatteja
Suolaa
Pippuria
2 rkl Valkoista balsamicoa
3 rkl Oliiviöljyä

Vuohenjuustovaahto:
1 rs pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kuohukermaa

Viipaloin nauriit mandoliinilla ihan ohkaisiksi siivuiksi. Kiehauta vesi, ja nosta nauriit veteen. Odota, että vesi kiehuu uudestaan ja nosta nauriit heti pois kylmän veden alle. Jäähdytä nopeasti.

Tee yrttimarinadi. Lämmitä öljyä ihan pikkuisen, n. 50°C. Laita tehosekoittimen kulhoon kaikki muut aineet, paitsi ruohosipuli. Surruuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tahna sileäksi. Lisää silpotut ruohosipulit joukkoon. Kaada marinadi nauriiden päälle, ja anna marinoitua vähintään 15 min, mielellään vähän kauemminkin.

Marinoi tomaatit. Kalttaa tomaatit: Tee pieni ristiviilto tomaattien päähän, ja nosta ne kiehuvaan veteen. Anna kiehua n. 5 sek, kunnes kuori näyttää irtoavan. Nosta tomaatit kylmän veden alle jäähtymään ja kuori ne. Sekoita kulhossa balsamico, suola ja pippuri na nosta tomaatit marinadiin. Anna marinoitua n. 5 min ja lisää öljy. Sekoita ja anna marinoitua vielä 10 min.

Tee vuohenjuustovaahto. Vaahdota kerma ja lisää vuohenjuusto. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa annokset. Nosta lautaselle nauriit, tomaatit ja vuohenjuustovaahto, koristele ruohospulilla ja yrttimarinadilla.