15.1.2014

Parsakaalipiirakka

Parsakaali on aliarvostettu vihannes, mutta yksi ihan mun lemppareita. Parsakaali, vuohenjuusto ja cashew-pähkinät ovat niin lyömätön liitto, että tälla kertaa leivoin ne piirakan muotoon. Vielä vähän tomaattia, parmesania, valkosipulia ja chiliä, niin ollaan piirakoiden top kympissä kirkkaasti.


Näin:

24cm vuokaan

Pohjaan resepti esim täältä

400g parsakaalia
5 kirsikkatomaattia
50 parmesania
pieni sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 pötkö vuohenjuustoa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
chiliä

kourallinen cashew-pähkinöitä

Keitä parsakaalin nuput napakan kypsäksi suolatussa vedessä. Ne saavat jäädä reilusti al dente, koska kypsyvät uunissa lisää. Laita nuput kylmään veteen, jotta väri säilyy ja kypsyminen pysähtyy. Levitä pohja vuokaan ja esipaista sitä n. 10 min 200°C.  Ripottele päälle puolet raastetusta parmesanista, silputtu sipuli ja valkosipuli. Halkaise tomaatit ja asettele vuokaan. Lisää parsakaalit, viipaloitu vuohenjuusto ja loput parmesanista. Ripottele chiliä päälle. Sekoita kananmunat ja kermaviili, ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200°C n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut vähän väriä pintaan. Anna hieman häähtyä. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele päälle ennen tarjoilua.