20.3.2014

Granolaa ja jogurttia

Tänään kannustan teitä jättämään kauppaan kaikki sokeroidut murot ja palmuöljyssä uitetut muromyslit. Granola on helppo ja nopea tehdä itse ja on sitä paitsi tuhat kertaa parempaa ja terveellisempää. Tällä kertaa ujutimme granolaamme hassel- ja saksanpähkinää, kookosta, seesaminsiemeniä, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä ja maustoimme sen kanelilla ja ripauksella inkivääriä. Jos tykkää muromyslimäisemmästä rakenteesta, niin sekaan voi vaahdottaa yhden kananmunanvalkuaisen.

Motivaation maaliskuu



Granola

3 dl kaurahiutaleita
1 dl leseitä
2 dl pähkinöitä/siemeniä yms
ripaus suolaa
ripaus inkivääriä
ripaus kanelia
1/2 dl öljyä
2 rkl hunajaa

Rouhi pähkinät, sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään. Kuumenna öljyä puolisen minuuttia mikrossa ja sekoita hunaja siihen. Sekoita hunajaöljy kuiviin aineisiin. Paahda 150°C (kaasu 1) n. 15 min, välillä sekoitellen. Granola palaa herkästi joten kannattaa olla tarkkana.  Lisää halutessasi kuivatut marjat/hedelmät vasta paahtamisen jälkeen. Jäähdytä ja säilytä valolta suojattuna tiiviissä purkissa huoneen lämmössä. Tarjoa kylmän maidon tai jogurtin kanssa.



Muistathan jakaa omat hyvän olon vinkkisi ja osallistua kilpailuun!