18.3.2014

Pähkinäinen hedelmäsalaatti, jogurttia ja hunajaa

Toisena vinkkinä Motivaation maaliskuun iltapalarintamalla tarjoamme retroherkun tuotuna tälle vuosikymmenelle, eli pähkinäisen hedelmäsalaatin. Ainakin omassa lapsuudessa joskus varhaisella 80-luvulla hedelmäsalaatti oli mummon luona pyhäpäivien jälkkäri ja se tehtiin pääosin säilykehedelmistä ja liemeksi lorautettiin ananas- ja persikkapurkin mehut. Nyt suosin tuoreempia raaka-aineita, pähkinät tuovat rouskua, hunaja hoitaa makeutuksen ja jugurtti tuo täyteläisyyttä. Parasta tässä on, että hedelmiä voi vaihdella kaapin sisällön mukaan.



Pähkinäinen hedelmäsalaatti 2:lle

1 banaani
1 omena
1 mandariini
1 dl appelsiinimehua
Puolikas granaattiomena
Kourallinen mustikoita
Kourallinen pähkinöitä
2 iso ruokalusikallista turkkilaista jogurttia
Hunajaa
2 viikunaa

Paloittele hedelmät, erottele granaattiomenan siemenet, rouhi pähkinät. Sekoita hedelmät ja marjat, lisää mehu. Annostele maljoihin ja lisää jokaisen annoksen päälle jogurttia, rouhittuja pähkinöitä ja halutessasi hunajaa makeuttamiseksi.



http://terveys.indiedays.com/