5.4.2014

Tuunattu Nigellan gluteeniton brownie

Harvoin katoaa suklaakakku näin nopeasti lautaselta. Työkaverit kaapivat leivinpaperinkin tyhjäksi. Löysin Kanelikarusellista ihanan Nigellan brownie-ohjeen, jota hieman jalostin omiin tarkoituksiin. Kuvat jäi ottamatta, mutta käykää kurkkaamassa Kanelikarusellista, tuolta se suurinpiirein näytti. Ja lisäilen tännekin kuvia kun seuraavan kerran teen tätä taivaallista kakkua. Tai brownieta, miten vain.

Tein tämän sellaiseen puolikkaan uunipellin kokoiseen vuokaan, ja siitä tuli pari kolme senttiä paksu kakku.

400g voita
400g 70% suklaata
6 munaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
200 g valkosuklaata
2 dl hasselpähkinöitä

Sulata voi, paloittele sinne tumma suklaa ja anna suklaan sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokeri voi-suklaaseen varovasti. Lisää vaniljasokeri, jauhot, suola ja leivinjauhe varovasti käännellen joukkoon. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa ja sekoita ne taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista n. 170°C (Kaasu 2-3) uunista riippuen 15-30 min. Uuneissa on eroja, brownie on valmis kun se irtoaa reunoilta, mutta on vielä keskeltä löysää. Jäähdytä ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla.

Hanhet tuli takaisin.