28.6.2014

Mansikka-limocellotiramisu

Meidän juhannus vaihtui ennako-odotuksista huolimatta suhteellisen kuivassa ja aurinkoisessa säässä.   Vaikka muuten sapuska olikin aika perinteistä, pitää aina olla myös jotein uutta. Tänä vuonna jälkkäriksi syötiin mansikka-limoncellotiramisua, joka maistui kuohuviinin kanssa kokon räiskeessä oikeinkin hyvältä. Ja oli riittävän simppeli sähköttömiin ja vedettömiin olosuhteisiin.


Mansikka-limoncellotiramisu annoskuppeihin

Savoiardi-keksejä
Mansikkamehua
Limoncelloa
Mascarponea
Kuohukermaa
Mansikoita

Paloittele yksi keksi kunkin kupin pohjalle. Sekoita mansikkamehu ja limoncello, meillä käytettiin suhdetta 1/3 limoncelloa ja 2/3 mansikkamehua. Kostuta keksit reilusti. Vaahdota kerma ja lisää siihen mascarpone (ja sokeria halutessasi). Nosta keksien päälle kuppiin lusikallinen tai kaksi täytettä. Pilko muutama maksikka. Toista sama vielä kerran, niin että päällimmäiseksi jää mansikat. Nista jääkaappiin tekeytymän tunniksi tai pariksi. Korsitele mintunlehdillä ja suklaarouhelin sopisi hyvin tuohon pintaan.