14.6.2014

Ranskalainen raparperi-mansikkakakku inkiväärillä

Meidän keittiöön kulkeutui nippu raparperin varsia ja muutama rasia mansikoitakin löytyi pakastimesta, joten tartuin pitkästä aikaa sähkövatkaimeen ja tein oikeastaan aika onnistuneen kakun. Reseptin pohjana käytin tätä Pirkan ohjetta mutta tuunasin täytteen inkiväärillä. Se antoi aika kivaa jujua täytteeseen. Jos meillä olisi vähänkään järkevät leivontaedellytykset mökillä, niin tämä olisi juhannuksen ehdoton kunkku. Kakun koristaisin vielä tuorella mansikoilla, vadelmilla ja mintunlehdillä. Jokatapauksessa kakku kannattaa tarjoilla vaniljajäätelön/ kermavaahdon/ vaniljakastikkeen/ maustamattoman jogurtin/ creme fraichen kanssa. Meiltä löytyi pakastimen pohjalta hieman jätskiä niin sillä mentiin.



22 cm vuokaan:

Täyte:

3 raparperin vartta
2 dl pilkottuja (pakaste)mansikoita
1/4 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vettä
1/2 tl jauhettua inkivääriä

Taikina:

200g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivonjauhetta

Pinnalle:

tomusokeria

Tee ensin täyte. Kuori ja pilko raparperit, mittaa kaikki aineet kattilaan. Hämmennä kunnes seos pulpahtaa, ja nosta kattila sivuun jäähtymään.

Tee taikina. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Älä käytä enää tässä vaiheessa sähkövatkaajaa, jottei taikinasta tule sitkas. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Taputtele reilu puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja taputtele loput takinasta kanneksi. Lisää hieman jauhoja jos taikina on toivottoman löysää. Paista 175°C (kaasu 3) uunissa n. 45 min, kunnes pinta on ottanut hieman väriä. Jäähdytä kakku kokonaan ennen kuin otat sen vuoasta. Koristele tomusokerilla ja tarjoa haluamasi lisukkeen kanssa.