16.6.2014

Turkkilaiset grillipiiraat

Helatorstai-viikonlopun vietimme mökillä grillaillen ja nauttien mökkielämän yksinkertaisuudesta. Leipomista siellä ei pahemmin harrasteta, mutta ilman vettä ja sähköäkin nämä turkkilaset piiraat pyöräytti suhteellisen helposti. Kuva ei anna oikein oikeutta, mutta sisällä on kaikki maku. Resepti on alunperin Glorian ruoka & viini-lehdestä, josta se on muokattu olosuhteisiin sopivaksi.



6 kpl

Taikinakuori:
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl hiivaa
3/4 dl vettä
1 rkl oliiviöljyä

Täyte:
reilu kourallinen siitakesieniä (tai vaikka kanttarelleja tai tatteja kun niiden aika tulee)
1 kesäsipuli
1 punaripuli
1 valkosipulinkynsi
100 g fetaa
suolaa
pippuria
1 rkl oliiviöljyä
nokare voita paistamiseen

Tee ensin  taikina. Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää niihin vesi. Sekoita taikina tasiaiseksi ja lisää öljy. Vaivaa taikinaa käsin n. 5 min. Anna taikinan levätä n. 20 min. Tee täyte. Pilko sienet ja sipulit ja paista ne muurikalla, lisää feta ja mausteet. Nosta täyte sivuun. Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli taikinan palasen niin ohueksi kuin saat. Levitä täytettä puolikkaalle pohjalle ja käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni. Paista piiraat muurikalla/grillissä molemmin puolin niin, että pinta saa vähän väriä.


Elämänvalo omalla paikallaan haistelemassa luontoa (tietysti sisältä käsin,
kuka sitä nyt luontoon oikeasti haluaisi)