24.8.2014

Ihana valkoinen kesäkurpitsapizza

Meidän ainoa kesäkurpitsan taimi tuottaa kurpitsaa siihen malliin, että ihan tosissaan saa keksiä niille käyttötarkoituksia. Bongasin Suolaa ja Hunajaa-blogista herkullisen kuuloisen kesäkurpitsapizzan ohjeen, ja sitä meillä tarjoiltiin lauantaina.


Tärkeintä pizzassa on hyvä juusto ja itsetehty pesto.  Meidän pizzapohjan resepti ei ole vielä ihan julkaisukunnossa, mutta niitä on netti pullollaan.

Pesto:
Ruukku basilikaa
Kourallinen pähkinöitä/pinjansiemeniä/paahdettuja kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
kourallinen parmesanraastetta
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Paahda pähkinät/siemenet. Silppua kaikki pieneksi ja sekoita aineet keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa jonkun aikaa. Tarkasta maku.

Täytteet neljään pikkupizzaan:
1 kesäkurpitsa
suolaa
oliiviöljyä
120 g musta emmental-raastetta
200g creme fraichea
2 buffalomozzarellaa

Höylää kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Sivele siivut oliiviöljyllä ja suolaa pinta kevyesti. Paista pannulla/parilalla molemmin puolin. Leivtä pizzapohjalle ensin reilu lusikallinen creme fraichea, lisää emmental, kesäkurpitsasiivut ja lopuksi revi mozzarella päälle. Paista kuumassa uunissa pizzakivellä n. 8 min. Lusikoi päälle pestoa ja ääntä kohti.