9.11.2014

Isänpäiväbrunssi

Olemme jo monena vuonna viettäneet isänpäivää brunssin merkeissä. On kiva kokoontua vaihtelevalla porukalla jonkun luokse, ja kukin tuo omat tuomisensa. Näin kenellekään ei muodostu liikaa vastuuta järjestelyistä ja kaikki voivat nauttia ihanasta ruoasta ja samppanjasta. Tänä vuonna kokoonnuimme vanhemmilleni, ja pöytä oli täynnä herkkuja. Kivana yksityiskohtana oli tänä vuonna valmiiksi tehehdyt pienet leivät sekä kaiverrettu vesimeloni.


Toast skagen
Tomaatti-mozzarellaleipä
Kylmäsavulohileipä
Anjovisleipä
Emmental
Gryere
Brie
Vadelmahillo
Macadamia-pähkinöitä
Saksanpähkinöitä
Tomaattisalaatti
Vesimeloni
Banaani-lakkasmoothie
Luomumunia
Cantadou-juustolla täytetyt taatelit
Mustikkapannukakkuja
Suklaata
Kahvia
Samppanjaa

Skagenista tulee parasta kun smetanan vaihtaa happukööriin.

Taatelit sopivat hyvin myös jouluun.

Omalla vastuullani oli tänä vuonna salaatti. Marinoin perussalaattipohjan päälle tomaatteja (balsamico, suola, pippuri, sokeri, oliiviöljy) sekä punasipulia (valkoviinietikka, suola, sokeri, oliiviöljy). Lisäksi salaatissa oli avocadoa ja päälle paahdettiin pinjansiemeniä. Kastikkeena toimi marinadien lisäksi pistaasipesto (Basilikaa, parmesania, pistaasipähkinöitä, pippuria, sitruunaa).

Jälkkäriksi riitti pieni pala suklaata. Suklaat ovat kotoisin Tampereelta
Ihan itse tein, ensimmäinen (muttei viimeinen) hedelmäkaiverrus