3.11.2014

Tummasuklaa-vadelma-jogurttikakku

Tapsin itseni kauhan varresta viikonloppuna, kun isäni vienosti toivoi kakkuyllätystä äitini 61-vuotis illalliselle. Aika piakkoin sain vision kosteasta ja tummasta, mutta jugurttisen raikkaasta vadelmakakusta, ja sillähän sitä sitten mentiin. Vaikka tämä oli äidin kakku, niin varmasti isätkin ilahtuvat kakusta tulevana isänpäivänä.



Pohjaksi tein jostain netistä löytyneet suklaakakkupohjan, mutta ainakin itselläni siitä tuli niin murenevaa ja mahdotonta työstää, joten en julkaise tässä sitä reseptiä. Korvikkeeksi käy hyvin tämä tuttu ja turvallinen erilainen suklaakakkupohja, jota olen tehnyt useasti. Välissä oli kermavaahdosta ja turkkilaisesta jogurtista tehty vaahto, ja tuoreita vadelmia. Päällä oli suklaakuorrute, johon käytin 1 dl kuohukermaa ja 130g Fazerin tummasuklaata (47%). Määrä riitti hyvin kuorruttamaan tuollaisen pikkukakun. Koristeena marsipaaniruusu, valkosuklaata ja tuoreita vadelmia.