19.1.2015

Briossi

Saimme ystäviltämme joululahjaksi Teemun ja Markuksen leipäkirjan. Olinkin sitä jo aikaisemmin kirjakaupassa katsellut, kuitenkaan raaskimatta ostaa. Lahja osui siis hyvinkin oikeaan. Ensimäisenä pyörittelin kirjasta voisilmäpullat, ja täytyy sanoa, että resepti hakkasi kaikki aikaisemmat pullareseptit mennen tullen. Viikonloppuna oli vuorossa briossi, ja ensimmäistä kertaa sekin onnistui lähes täydellisesti. Kaasu-uunilla kun ei täydellistä saa.



Tästä taikinasta tuli yksi 1,5 litran vuokaan mahtuva leipä, parhaimmillaan se on lämpimänä tai paahdettuna seuraavana päivänä.

Briossi:

1,25 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
1,5 rkl sokeria
11 g kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
2 (ap reseptissä 3) kananmunaa
125 g pehmeää voita

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja vaivaa koneella 10-15 min. Voitele vuoka, kaada löysä taikina vuokaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200°C (Kaasu 4) n. 25 min, kunnes briossi on kauniin ruskea päältä. Ota briossi heti vuoasta ja jäähdytä ritilän päällä.