28.3.2015

Banaanigranola

Meidän kaapit ovat täyttyneet nibseistä, siemenistä, gojimarjoista ja pähkinöistä. Kaappeja oli pakko saada tyhjennettyä ja granolahan on siihen helppo ja maukas ratkaisu. Granola on ollut supertrendikästä jo jonkun aikaa, ja yhtä versiota on meidänkin keittiössä paistettu. Tällä kertaa halusin jotain uutta, ja Lunni leipoo-blogissa oli milenkiintoinen banaanigranolan ohje. Hieman muuntelin omaan tarpeeseen (ja kaappien sisältöön) sopivaksi ja hyväähän siitä tuli.



5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl rouhittuja pähkinöitä (meillä hassel, para, cashew, manteli)
2 dl siemeniä (meillä kurpitsan, pinjan, auringonkukan)
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 valkuainen
1 banaani
2 rkl kookosöljyä
1-2 tl hunajaa

Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut pähkinät, siemenet, kaneli ja inkivääri. Vatkaa valkuainen löysäksi vaahdoksi, muussaa banaani ja lämmitä tarvittaessa hieman kookosöljyä, jotta se on juoksenaa. Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä pellille. Paahda 120°C (kaasu 1) n. 25 min, sekoita välillä, mutta älä riko kaikkia paakkuja. Jäähdytä granola ja pakkaa purkkiin.

Granolaa meillä syödään pääosin aamujugurtin kaverina, mutta myös hedelmien kanssa tai sellaisenaan maidon kanssa.