7.5.2015

Mökkiburgeri

Korkkasimme vappuna Hipin kanssa mökkikauden, ja kesän teeman mukaan pitihän sielläkin tehdä burgereita. Kuten varmaan joskus olen maininnutkin, niin meidän mökillä ei oikein olosuhteilla pääse juhlimaan, ja kokkaaminen tehdään aina mahdollisimman helposti, yleensä grillissä ja vähän asioita liaten. Joten mihinkään monimutkaiseen kasvispihviviritelmään en tohtinut alkaa, mutta onnistuuhan se burgeri helpomminkin. Leivoimme briossisämpylät jo ajoissa pakkaseen, burgerin väliin marinoitiin ja grillattiin kesäkurpitsaa ja paprikaa, rucolaa, vähän mozzarellaa ja cheddaria ja kastikkeeksi aiolia. Lainaten erästä kuuluisaa suomalaista professoria, ei huono.


Tässä mun suosikkivihannesmarinadi, missä yleensä uitan kaikki kasvikset, loppukäyttöpaikasta huolimatta. Ja koska en lihasta ymmärrä mitään, niin jos joskus joku erehdyksessä pyytää minua marinoimaan pihvin, niin käy tämä marinadi siihenkin.

Öljyä
Valkosipulia
Chiliä
Timjamia

Pilkotaan ja sekoitetaan ja marinoidaan kasviksia vähintään puoli tuntia.

Uudessa grillissä loimutettiin myös lohta. Se oli parasta lohta ikinä.