7.9.2015

Calvadoksella liekitetty omenapiirakka

Sadonkorjuujuhlien itseoikeutettu jälkkäri on tietysti omenapiirakka, vaikkei tiluksilla omeapuita kasvakkaan. Ihan tavallista en halunnut tehdä, joten karamellisoin omenat voissa ja ruokosokerissa ja liekitin koko soossin calvadoksella. Liemen käytin vielä kauramurun tekemiseen piiraan päälle. Omenapiirakan kaverina tarjoiltiin vaniljakermaa.



1 piirakkapohja

5 kirpeää kotimaista omenaa
0,5 dl ruokosokeria
50g voita
vajaa 0,5 dl calvadosta

200g rahkaa
1 rkl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria

1 dl kaurahiutaleita
kanelia

2 dl kuohukermaa
puolikas vaniljatanko

Pilko omenat, sulata voi ja sokeri paistinpannulla. Lisää pilkotut omenat ja paahda hetki kovalla lämmöllä. Lisää calvados ja sytytä alkoholi palamaan. ÄLÄ LIEKITÄ LIESITUULETTIMEN ALLA. Pidä kansi vieressä. Tee täyte. Painele taikina vuokaan ja lisää täyte ja omenat. Lisää paistinpannulle jääneeseen liemeen kaurahiutaleet ja murustele ne omenoiden päälle. Ripottele kanelia mausteeksi. Paista piirakkaa 200°C (kaasu 4) uunissa n. 30 min. Anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vanilja. Tarjoa heti.