20.9.2015

Lohta, avocadoa ja lehtikaalia burgerissa

Viikonloppuna paketoimme mökkikauden tältä vuodelta. Uimme viimeiset metrit hyisessä järvessä, lämmiteltiin viimeistä kertaa maailman parhaassa savusaunassa, istutin kukkasipulit kevättä varten, käärimme matot rullalle ja teimme suunnitelman ensi talvena saareen vietävistä remonttitarvikkeista. Meidänkin mökillä remontti on ikuista. Ja tietysti teimme #burgerikesä2015:n viimeisen hampurilaisen. Burgeriin laitoimme lohta, avocadoa, tsatsikia, marinoitua sipulia ja lehtikaalia. Ja vähän cheddaria. Kylkeen grillattiin porkkanoita.



Tsatsikin teen yleensä aina ihan perusreseptillä, tällä kertaa lisäsin siihen nipun ruohosipulia.

2 dl turkkilaista jogurttia
7 cm kurkkua
1 valkosipulin kynsi
sitruunamehua
suolaa
pippuria
(nippu ruohosipulia)

Pilko valkosipuli. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet pois. Raasta. Sekoita jogurtti, valkosipuli, kurkku ja mausteet. Anna tasoittua jääkaapissa 15 min.