24.10.2015

Aamiaiskuppi

Yhtenä lauantaiaamuna googlailin brunssireseptejä, ja kuva tästä pienestä kupista jäi koputtelemaan takaraivoon. Näppärä aamiaisruoka, täydellinen brunssille ja nopea tehdä isommallekin porukalle. Sisältöä voi muokata omiin mieltymyksiin sopivaksi ja helppo testata uudempiakin makuyhdistelmiä. Me mentiin aika perusmauilla, pinaattia, fetaa ja kinkkua sitä käyttäville.


Aikainen äidin synttäribrunssi ja vielä aikaisempi isänpäiväbrunssi piti siällään muitakin herkkuja; erilaisia juustoja, kaloja, leikkeleitä, katkaravuilla ja savukalalla täytettyjä kuppeja. Salaattia, melonipalloja, patonkia ja jälkiruoaksi ihanan raikas key lime pie. Samppanjaa, tuoremehua ja kahvia.


Munakuppi 6:lle

6 kananmunaa
150g tuoretta pinaattia
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
nokare voita 
100g fetaa
50g emmentalraastetta
(6 siivuka proscuittoa tai muuta kinkkua)
suolaa
pippuria

Pilko valkosipuli ja sipuli, kuullota ne voissa ja lisää pinatit. Kääntele kunnes pinaatti on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko feta ja halutessasi kinkku. Nostele kuppeihin feta, hieman juustoraastetta, pinaatti ja kinkku. Riko yksi kananmuna jokaisen kipon päälle, lisää loput juustoraasteesta keltuaisen viereen. Paista n. 200°C uunissa 10-15 min, kunnes juusto on sulanut ja valkuainen hyytynyt. Keltuainen saa jäädä löysäksi. Tarjoa tuoreen patongin kanssa tai vaikka ihan sellaisenaan.