12.12.2015

Kesäkurpitsagalette

Vihdoinkin jotain suolaista! Blogin pitkän makeiden reseptien putken katkaisee suolainen galette, eli piirakka. Tämän voi tehdä nopeasti ja helposti, valmiista voitaikinasta tai hifistelemällä tehden taikinan alusta asti itse. Me tehtiin voitaikinaversio, ja tämä on helppo purtava myös vaikka tapaninpiävän rääppiäispöytään. Sisälle voi laittaa mitä vain mielen mukaan.



1 pkt voitaikinaa

1 pieni kesäkurpitsa
kourallinen kirsikkatomaatteja
2 valkospulinkynttä
1 pieni chili
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

70g juustoraastetta (esim emmental)
70g fetaa
30g parmesanraastetta

Pilko vihannekset, kierittele ne oliiviäöljyssä, ja mausta suolalla ja pippurilla.Paahda niitä 200°C uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Kauli voitaikinalevy litteäksi uuninpellille, lisää keskelle juustoraste, paahdetut vihannekset, murusta feta päälle. Kääntele taikinan reunat täytteen päälle. Ripottele parmesan vielä koko komeuden päälle. Paista 200°C uunissa kunnes taikina on kypsää ja saanut vähän väriä, n. 30 min.