22.12.2015

Tuunaa oma joulukahvisi

Joulun aikaan kauppojen hyllyllä on tarjolla erilaisia joulukahveja, mutta joulun makua kahvikuppiin saa helposti myös kotona. Meillä juodaan pääasiassa espressopohjaisia kahveja ja niinpä Hippilän joulukahvinakin on cappuccino, mutta samat menetelmät toimivat varmasti myös suodatinkahvin kanssa, kunhan säätää määrät kohdilleen. 


Meidän joulukahvisekoituksen papuina käytetään Arvid Nordquistin Nero-papuja, joille jo lähtökohtaisesti lupaillaan pähkinän ja tumman suklaan sävyjä, eli varsin jouluista jo valmiiksi, mutta vielä jouluisempaan suuntaan kahvia saa vietyä itse maustamalla. 



Mitään suoranaista hulluttelua maustamisen ei tarvitse olla (kaikkea saa tietysti kokeilla!), vaan jauhetun kahvin sekaan lisätty pieni määrä kanelia tuo mukanaan jo reilusti joulun makua. Kaneli on syytä sekoittaa huolellisesti jauhetun kahvin sekaan, että maku pysyy tasaisena. Vaikka emme normaalisti kahvin kanssa sokeria käytäkään, niin valmiiseen kupilliseen tuntuisi sopivan varsin hyvin teelusikallinen ruokosokeria, joka tekee mausta hieman pehmeämmän ja makeamman. Halutessaan voi vielä päälle ripotella hieman kaakaojauhetta.

Maukkaita joulukahvihetkiä!